Kohus mõistis Peruus uimastiga tabatud neiud aastateks vangi

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peruus tabati kokaiiniga Eesti narkomuulad.
Peruus tabati kokaiiniga Eesti narkomuulad. Foto: Peruu politsei

Peruu Cusco kohus määras eelmise nädala kolmapäeval kahele Eesti kodanikust neiule karistuseks kokaiini omamise ja vedamise eest kaheksa aastat ja kaheksa kuud vangistust.

Välisministeeriumi pressiesindaja sõnul tuleb karistatud neidudel tasuda ka kohtumenetluskulud.

Peruu ja Eesti välisministeerium jätkavad suhtlemist karistatud isikute üleandmise kokkuleppe sõlmimiseks.

Välisministeerium on olnud ühenduses kinnipeetud Eesti kodanike kaitseadvokaadi ning kodanike pereliikmetega.

Anneli Kolk ja Anne-Maarja Gross tabati Peruus Cusco lennujaamas 4. oktoobril, kui nad üritasid lennukisse minna, käsipagasis ligi kuus kilo kokaiini.

Eesti aja järgi mullu 19. oktoobri varahommikul toimus Cusco kohtus istung, kus neidudele esitati süüdistus narkootilise aine omamises ja vedamises. Kaitsja nõudis kodanike vabastamist kautsjoni vastu, kohtunik seda aga ei rahuldanud, leides et on olemas risk põgenemiseks ning otsustas jätta kohtualused vahi alla.

Välisministeerium saatis mullu oktoobris lühiajaliselt Peruusse peakonsuli New Yorgist Sten Schwede, kuna nii Peruus kui teistes Ladina-Ameerika riikides on seoses narkokuritegudega kinni peetud Eesti kodanike arv kiiresti kasvanud. Konsuli lühiajalise lähetamise eesmärk oli suhtlemine Peruu ministeeriumite ja teiste ametiasutustega, et saada otseallikast infot Peruus kinnipeetavate ja karistust kandvate Eesti kodanike kohta ning kohtuda asjaomaste isikutega ning ette valmistada lepinguprojekti karistatud isikute üleandmiseks kahe maa vahel.

Ka varem on välisministeerium saatnud oma esindaja lühiajalisele konsulaarmissioonile Ladina-Ameerika riikidesse seoses seal aset leidnud juhtumitega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles