Raskustega võidelnud Himaalaja ekspeditsioon jõudis tagasi kodumaale

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna lennujaamas said kõik Himaalaja ekspeditsiooni eestlastest liikmed taas kokku: Andras Kaasik, Tanel Tuuleveski, Alar Sikk, Peep Kala, Allan Valge.
Tallinna lennujaamas said kõik Himaalaja ekspeditsiooni eestlastest liikmed taas kokku: Andras Kaasik, Tanel Tuuleveski, Alar Sikk, Peep Kala, Allan Valge. Foto: Priit Simson

Täna pärastlõunal maandus Tallinnas lennuk väsinud, kuid rahulolevate Tanel Tuuleveski ja Allan Valgega, kes ronisid möödunud pühapäeval ühe maailma kõrgeima mäe, Cho Oyu tippu Himaalajas.

«Suurepärane,» hindas Tanel Tuuleveski lennujaamast antud telefoniintervjuus ekspeditsiooni kordaminekut. Siiski väljendas ta kahjutunnet, et õnnestus jõuda ainult 8201 meetri kõrguse Cho Oyu tippu, kuigi esialgu oli kavas ka 8013 meetri kõrgune Shisha Pangma.

«Ilmaolud olid väga rasked,» märkis Tuuleveski. Selle märgiks oli tema sõnul kas või see, et Cho Oyu on tänavu õnnestunud vallutada vähem kui kümnel inimesel. «Rahul oleme sellega, et vastu pidasime,» tõdes ta.

Edaspidiseks Tuuleveski sõnul veel mingeid mägironimisega seotud plaane pole, sest esialgu tahaks lihtsalt puhata.

22. mai hommikul tõusid 8201 meetri kõrguse Cho Oyu tippu Eesti-Leedu Himaalaja ekspeditsiooni liikmed Tanel Tuuleveski, Allan Valge ja Saulius Vilius. Alar Sikk ja Ruta Tolpezninkaite, Andras Kaasik ja Peep Kala olid varem katkestanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles