Riigikogu palub India parlamendilt laevakaitsjate kohtuasja kiirendamist

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marianne Mikko
Marianne Mikko Foto: Peeter Langovits / Postimees

Eesti-India parlamendirühm saatis India parlamendi esimehele kirja seoses Eesti piraadiküttide kohtuasja venimisega, paludes sellega kiiremini edasi liikuda.

Riigikogu liige Marianne Mikko saatis parlamendirühma nimel kirja India parlamendi esimehele Meria Kumarile ja India Eesti parlamendirühmale. Tuues välja positiivseid arenguid Eesti ja India vahelistes suhetes ja tihenevat läbikäimist riikide vahel, märgitakse kirjas ka sügavat muret seoses mootorlaeva Seaman Guard Ohio juhtumi kohtuliku käsitlemise pideva edasilükkamise pärast, mistõttu laeval viibinud 14 Eesti kodanikku on sunnitud vahi alla olema juba enam kui 4 kuud.

Mikko väljendas oma kirjas lootust, et India kohus suudab venima jäänud protsessi kiirendada ja peagi vastu võtta otsused, leevendades seeläbi kinnipeetute ning nende omaste kannatusi ja lõpetada kestva teadmatuse.

«Usun ja loodan, et eesti mehed jõuavad varsti koju. Teeme riigikogu saadikutena kõik meist oleneva, et India pool kiirendaks juba pikaleveninud protsessi ja vahistatud eestlased oleksid peagi taas Eestis oma lähedaste juures,» ütles Mikko.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles