Sotsid tahavad enne umbusalduse otsustamist Aaviksooga kohtuda

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Mikser.
Sven Mikser. Foto: Toomas Tatar / Postimees

Riigikogu Sotsiaaldemokraatliku Erakonna (SDE) fraktsioon arutas täna võimalikku umbusaldusavaldust haridusminister Jaak Aaviksoo vastu ning otsustas enne otsuse langetamist ministri ja haridustöötajate esindajatega kohtuda.

«Fraktsioon leidis, et enne lõplike otsuste langetamist tuleb kohtuda nii ministri kui ka Eesti Haridustöötajate Liidu esimehe Reemo Voltriga,» ütles SDE esimees Sven Mikser.

Praegu ei ole veel selge, millal on Aaviksool ja Voltril võimalik fraktsiooniga kohtuda.

Mikseri sõnul on nii riigikogu liikmed kui SDE omavalitsusjuhid Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluva Aaviksoo tegevuse suhtes äärmiselt kriitilised. «Minister, kes on jaganud õpetajatele katteta palgalubadusi ning külvanud pingeid koolide ja omavalitsuste vahele, ei sobi haridusministri ametisse, » märkis Mikser.

Sotsiaaldemokraatide volikogu võttis laupäeval vastu avalduse, milles märkis, et haridusminister Jaak Aaviksoo kannab täit vastutust nii õpetajatele palga ümber tekkinud segaduse kui ka koolide ja omavalitsuste vahele pingete külvamise eest.

Õpetajate palgateema kerkis üles eelmisel nädalala, kui Eesti Haridustöötajate Liidu juht Reemo Voltri teatas, et õpetajate streiki ei saa välistada, kuna aasta alguseks valitsuse määrusega lubatud õpetajatepalgatõusu ümber on tekkinud väga palju segadust. Voltri sõnul on täiesti arusaamatu, millise arvutuskäigu alusel on õpetajate palganumbrid saavutatud.

Haridusministeerium selgitas, et võtab õpetajate keskmise palga arvutamisel aluseks õpetaja ametikohtade, mitte inimeste arvu. Ministeerium selgitas, et Eesti munitsipaalkoolides ehk omavalitsuste koolides töötab 12 892 füüsilist õpetajat, õpetaja ametikohti on aga 10 578. Nendest 7403 töötab täiskohaga ning teised erineval osakoormusel

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles