Samost vastuseks Ansipile: Eestil puudub inimesi ühendav lugu

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poliitikasse minna plaaniv ajakirjanik Anvar Samost.
Poliitikasse minna plaaniv ajakirjanik Anvar Samost. Foto: Mihkel Maripuu

Eile poliitikasse minemisest teatanud ajakirjanik Anvar Samost ütles vastusena peaminister Andrus Ansipi kriitikale, et Eestil on küll sadu väikseid eesmärke, kuid puudub suurem inimesi ühendav lugu.

«See, et Eesti riigil ja valitsusel on sadu eesmärke, on minule kui ajakirjanikule kogu aeg teada olnud,» kirjutas Samost oma Facebooki kontol ja tõi näiteks keskmise eluea tõstmise, reostuse vähendamise ja teatrikülastuste arvu kasvu. Seliste väikeste eesmärkide puuduseks on tema sõnul aga see, et need ei kõneta ühiskonda ja valitsusel pole reeglina mingeid käepäraseid hoobasid nendeni jõudmiseks.

«Mis puudub, on idee, lugu, mis annab igale inimesele tunde, et ta on vajalik, on osa Eestist, inspireerib tegutsema. Selliste ideede, lugude loomine on osa poliitikast. Mitte et poliitik peaks nad välja mõtlema, vaid ta peaks hoolitsema, et need ideed, lood tekiks, elaks ja leviks,» kirjutas Samost.

«Ideid ja suuri eesmärke tuleb ajas uuendada, jutt ei käi igavikulisest eesmärgist, vaid vaatest siin ja praegu, ettepoole, kus on silmapiir,» lisas ta.

Samost jätkas, et suurim viga, mida poliitik saab teha, on tappa iga katse rahva jaoks olulist eesmärki luua, lugu rääkida ja lünka täita. «Täpselt sellega Andrus Ansip täna paraku hakkama sai, kui mõnitas valitsuse pressikonverentsil 20 ühiskonnategelase algatust,» lõpetas ta.

Samost teatas eile, et kandideerib IRLi nimekirjas europarlamenti ja ütles pressikonverentsil, et Eestil puuduvad eesmärgid ning ta soovib need leida. Täna järgnes sellele 20 ühiskonnategelase avalik pöördumine poliitilise seisaku murdmiseks. Andrus Ansip võttis täna valitsuse pressikonverentsil mõlema sündmuse suhtes kriitilise seisukoha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles