Riigikogu hoonesse tuleb lastetuba

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toompea loss
Toompea loss Foto: Elmo Riig / Sakala

Riigikogu kantselei alustas ettevalmistusi, et avada sügisel Toompea lossis riigikogu liikmete ja kantselei ametnike lastele mõeldud lastetuba.

Kui varem on olnud kõne all võimalus kujundada lastetoaks ümber Toompea lossi esimesel korrusel asuv praegune suitsetamisruum, siis praeguseks on jõutud otsusele teha see samal korrusel söökla kõrval asuvasse ruumi.

«Haldusteenistus tegeleb lastetoa eskiisi tegemisega, täpsemad ettevalmistused saavad olema nähtavasti suvel,» ütles riigikogu pressinõunik Postimehele. Tema sõnul avatakse lastetuba 1. septembril.

Lastetoa projekti juhib riigikogu aseesimees, keskerakondlane Jüri Ratas ning töörühma kuuluvad ka reformierakondlane Kaja Kallas, Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluv Liisa Pakosta, keskerakondlased Mailis Reps ja Olga Sõtnik, sotsiaaldemokraat Inara Luigas ning riigikogu kantselei haldusdirektor Alar Pihl.

Toompea lossis lastetoa avamiseks tegid mullu novembris riigikogu kantselei direktorile ettepaneku 51 riigikogu liiget. Nende sõnul ei ühti parlamendi tööaeg sageli lasteaedade, -sõimede ja koolide pikapäevarühmade tööajaga, samas aga puudub hoonetekompleksis lapse- ja lapsevanemasõbralik ruum, kuhu saaks kutsuda kellegi lapsi hoidma, et ise samal ajal tööle pühenduda, olemata lapsest samas liiga kaugel.

«Nii riigikogu kantselei töötajatel kui riigikogu liikmetel on eelkooliealisi ja kooliealisi lapsi, kelle olemasolu ei tohiks olla töötamisel taagaks, vaid kelle üle peaksime ühiselt rõõmustama ja laste arengukeskkonna kujundamisele kaasa aitama,» märkisid nad toonases ettepanekus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles