Ansip astub tagasi 4. märtsil

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Peaminister Andrus Ansip ütles täna Tartus Vanemuise kontserdimajas peetud kõnes, et ta esitab 4. märtsil president Toomas Hendrik Ilvesele lahkumispalve.

«Siinsamas Vanemuise kontserdisaalis teatasin kaks aastat tagasi, et see valitsus jääb viimaseks, mida juhin. Öeldu tähendas, et uut valimiskampaaniat mina peaministrikandidaadina enam ei alusta. Nii ongi,» ütles Ansip.

Ansipi sõnul leidus küllap umbusklikke, kelle meelest poliitikud ainult annavad ja võtavad oma lubadusi.

«Mina olen püüdnud oma lubadusi alati täita. Ning täna ongi käes see hetk, mil võin teile kinnitada, et vastlapäeval esitan Vabariigi Presidendile lahkumispalve,» sõnas peaminister.

Vastlapäev on tänavu teisipäeval, 4. märtsil.

Ansipi sõnul oli kaks aastat tagasi langetatud otsus kantud ta enda veendumusest, et igaks asjaks siin elus on mõistlik aeg, et igal asjal on algus ja lõpp.

«Ning iga lõpp võib olla millegi uue algus. See otsus ei sündinud kellegi survel. Nii palju kui on survestajaid, nii palju on ka toetajaid. See on poliitika reaalsus, võiks isegi öelda – rutiin. Nõnda siis – joon alla,» lausus ta.

Viimastel nädalatel on ajakirjanduses palju räägitud võimalusest, et Siim Kallas ja Andrus Ansip vahetavad omavahel ametid ning praegu Euroopa Komisjoni transpordivolinikuna töötav Kallas tuleb Eestisse valitsust juhtima ja Ansip läheb Brüsselisse volinikuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles