Eesmaa: Eestil on vaja toimivat valitsust, kellel on rahva usaldus

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enn Eesmaa.
Enn Eesmaa. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Keskerakonna aseesimees Enn Eesmaa ütles peaminister Andrus Ansipi tagasiastumist kommenteerides, et kindlate isikute probleemide ja soovide kõrval on olemas ka Eesti riik ja rahvas, kes vajab toimivat valitsusust, kellel on ka inimeste usaldus.

«Viimaste küsitluste valguses on opositsioonil tunduvalt tugevam positsioon kui koalitsioonil. Oleneb sellest, kes valitsuse moodustab. Kas ta arvestab tänast olukorda või lähtub nendest mandaatidest, mis anti eelmistel valimistel,» sõnas Eesmaa.

Ansipi tagasiastumise põhjusena näeb Eesmaa Reformierakonna madalat toetust. «See on peaministri otsus, millel on ilmselt palju põhjuseid. Üks põhjus on kindlasti see, et Reformierakonna toetus on suhteliselt madal. Olla põhierakondade seas kolmandal kohal ei ole just kõige parem tulemus. Kindlasti on muidki põhjuseid.»

«Kui tõesti tehakse vahetus, et Euroopa volinikust saab peaminister ja peaministrist volinik, siis seda vist pole ka kunagi Euroopa Liidus olnud. Seetõttu pole see kõige mõtekam otsus. Seda pole vaja olnud ja seda pole mõtekaks peetud. Ilmselt on olnud sarnaseid olukordi teistes riikides teiste tipp-poliitikute hulgas. Kui seda pole kunagi tehtud, siis võib olla on sellel ka negatiivne külg.»

Peaminister Andrus Ansip ütles täna Tartus Vanemuise kontserdimajas peetud kõnes, et ta esitab 4. märtsil president Toomas Hendrik Ilvesele lahkumispalve.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles