Ebaseaduslikult põdra küttinud jahimehelt võetakse luba ära

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põder
Põder Foto: Elmo Riig / Sakala

RMK lõpetab lepingu jahimehega, kes korraldas laupäeval Väätsa jahipiirkonnas jahi, mille käigus kütiti ebaseaduslikult põder. Mees kaotab õiguse RMK jahipiirkonnas jahti pidada.

22. veebruaril Väätsa jahipiirkonnas Epu jahialal metsseajahi käigus toimunud jahieeskirjade rikkumist menetleb edasi keskkonnainspektsioon, teatas RMK.

«Keelatud ajal uluki laskmine toob kaasa lisaks rahatrahvile või arestile ka jahimehe jahipidamisõiguse peatumise,» ütles RMK jahindusosakonna peaspetsialist Kalev Männiste. Ta lisas, et jahilubade omajaga sõlmitud jahipidamisvõimaluste kasutamise kokkuleppe lõpetab RMK ennetähtaegselt, kui inspektsioon on karistanud RMK poolt väljastatud jahiloa alusel jahti pidanud jahimeest ja tema jahipidamisõiguse peatanud.

«RMK tänab valvsaid jahimehi Anna jahtkonnast, kes ebaseaduslikku tegevust nähes keskkonnainspektsiooni teavitasid,» ütles Männiste.

Iga jahihooaja alguses kuulutab RMK välja enampakkumise suurulukite jahilubade eelisõigusega omandamiseks, mille käigus saab üks jahimees omandada vaid ühe jahiala küttimisload.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles