Poolas vahistati kuritarvitajast seksuoloog

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Poolas Poznani linnas võeti vahi alla tuntud seksuoloog, kes polnud ilmunud kandma nelja-aastast vanglakaristust patsientide pilastamise eest.


Professor Lechoslaw Gapik pidanuks vanglasse ilmuma jaanuari keskpaigas. Sinna ta aga ei saabunud, saatis hoopis dokumendid, et viibib haiglas.

Gapik mõisteti vangi mullu aprillis, enne seda peatati tema liikmesus Poola Seksuoloogide Liidus.

Professor mõisteti süüdi kuue vastuvõtule tulnud naispatsiendi pilastamises. Kohtus näidati asitõendina muuseas videolõiku sellest, kuidas ta patsiendi hüpnotiseeris ja teda seejärel pilastama asus.

«Professorid ei huvitanud üldse minu probleem,» kurtis üks ohvritest ajalehele Gazeta Wyborcza. «Ta käskis mul kohe pikali heita ja hüpnotiseeris mu.»

Ohvri kirjelduste kohaselt oli ta teadvusel, kui psühholoog teda kuritarvitas, ei saanud aga midagi teha. «Ma läksin täie usaldusega tema juurde abi otsima ning mind kuritarvitati,» tõdes ta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles