Padar: rünnak Ukrainale on kaudne rünnak kõigile Venemaa piiririikidele

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivari Padar
Ivari Padar Foto: Elmo Riig / Sakala

Euroopa Parlamendi saadiku Ivari Padari sõnul on Venemaa tekitanud oma sõjalise tegevuse ettevalmistustega Ukrainas väga ohtliku olukorra, mis tuletab Eesti inimestele meelde meie enda ajalugu ja sündmusi, mis meid on kunagi ohustanud.

Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda kuuluva Padari sõnul pole kahtlust, et Venemaa on kõige karmimal moel sekkunud Ukraina suveräänsusse. «Kindlasti on oluline ka see, kui otsusekindel on Ukraina rahvas invasiooni suhtes – igasugune kaitse algab omaenda initsiatiivist,» lausus ta.

Tema hinnangul on rünnak Ukrainale kaudne rünnak kõigile Venemaa piiririikidele. «Tahaksin siinkohal ka rahustada nende arvajate meeli, kes on seni kahelnud NATO ja Euroopa Liiduga lõimumise otstarbekuses,» ütles Padar, kes ühtlasi lubas tõstatada Ukraina küsimuse erakorraliselt järgmisel nädalal europarlamendi sotsiaaldemokraatide fraktsioonis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles