Raul Rebane: Venemaa propaganda on parem kui kunagi varem

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raul Rebane.
Raul Rebane. Foto: Heiki Rebane / BNS

Venemaa meedia on Ukraina olukorra kajastamisel andnud täielikult koha propagandale ning kasutusele on võetud parimad tehnoloogilised võtted, rääkis meediaekspert Raul Rebane. 

«Omades üle 40 aasta kogemusi uudiste vaatamisel, on nüüd viimastel päevadel toimunud radikaalne muudatus. Midagi sellist, mis praegu toimub, ei ole ma näinud üle 30 aasta ehk see jääb Perestroika-eelsesse aega, kus ajakirjandus on 100-protsendiliselt andnud koha propagandale,» ütles Rebane Vikerraadio saates «Uudis+».

«Tehnoloogilised võtted, mida rakendatakse oma valiku esile toomisel, on palju paremad kui varem - mentaalselt, psühholoogilliselt mõjuvad,» lisas Rebane.

«Mulle hakkasid silma sõnavara muutumine, terminid, mis on võetud Teise maailmasõja aegsetest kõrge staatusega kangelasfilmidest, näiteks «lippu tuleb kaitsta lõpuni», «seisame ühe rindena» ja teised. Tehnoloogiatest mütologiseerimine: fašistid, natsionalistid ja koguni natsid nende kohta, kes Kiievis võimu võtnud,» arutles meediaekspert.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles