Politsei: narkokurjategijate karistused ei täida eesmärki

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narkootikumid.
Narkootikumid. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Valdav enamus narkokurjategijatest on varem samasuguste kuritegude eest karistatud ning narkokuritegude talituse juhi Kaido Kõplase sõnul näitab see selgelt, et neile määratud karistused ei teeni oma eesmärki.

Põhja politseiprefektuuri narkokuritegude talitus pidas mõned päevad tagasi tänavaoperatsioonide ajal kinni 15 narkoainete vahendamise kahtlustusega isikut, neist kaheksa võttis kohus eeluurimise ajaks vahi alla, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Kokku alustati üheksa kriminaalasja, osad kinnipeetud said kahtlustuse grupiviisilises narkokuriteos - valdav enamus neist on narkopolitseile vanad tuttavad.

Narkokuritegude talituse juhi Kaido Kõplase sõnul on väga kurb, sest need karistused ei täida eesmärki, kuna politsei peab väga tihti kokku puutuma inimestega, kes on karistatud narkokuriteo eest ja just äsja vabadusse saanud.

Taoline politseioperatsioon, mis tegelikkuses on maksumaksjale kaunis kulukas ettevõtmine, muudab Tallinna linnas narkomaanide elu raskeks siiski vaid mõneks päevaks, sest info levib ja ka kõik ülejäänud poevad paariks-kolmeks päevaks lihtsalt peitu, ütles Kõplas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles