Statistikaamet pani rahvaloenduse tulemused kaardirakendusse

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Statistika kaardirakendus
Statistika kaardirakendus Foto: Statistikaamet

Statistikaamet tegi huvilistele kättesaadavaks veebipõhise kaardirakenduse, mis võimaldab 2011. aasta rahva ja eluruumide loenduse andmete põhjal teha teemakaarte ja ruumipäringuid.

Kaardirakenduses saab koostada teemakaarte, neid kujundada ja printida, teemakaardiga seotud andmetabeleid ja kaardiandmeid alla laadida ning vaadata näitlikustavaid graafikuid Eesti erinevate piirkondade kohta.

Statistika kaardirakendus on mõeldud kõigile asukohapõhise statistika huvilistele.

Kes rakenduse kasutamisel end ID-kaardi või mobiili-ID abil autendib, saab mitmeid lisavõimalusi. Autenditud kasutaja saab teostada ruumipäringuid enda lisatud piirkondade kohta ja samuti salvestada teemakaarte oma kontole, et neid hiljem uuesti vaadata või vajadusel muuta.

Statistika kaardirakenduse eesmärk on anda parem ülevaade statistikaameti käsutuses olevatest asukohapõhistest andmetest ning aidata kaasa kaardiandmete kasutamisele ja levikule.

Praegu sisaldab kaardirakendus rahva ja eluruumide loenduste andmeid, kuid edaspidi lisatakse sinna ka keskkonna, majanduse, sotsiaalelu ja põllumajandusloenduse asukohainfoga seotud statistilisi andmeid. Kaardirakendus on nii eesti kui ka inglise keeles.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles