Prokuratuur lõpetas Haapsalu surmasõidu põhjustanu kriminaalmenetluse

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avariipaik Haapsalu lähistel
Avariipaik Haapsalu lähistel Foto: Liis Treimann

Prokuratuur lõpetas Läänemaal mullu novembris nelja noore inimese elu nõudnud liiklusõnnetuse kriminaalmenetluse, kuna süüdlane, 23-aastane Madis, hukkus ise avariis.

Möödunud aasta 9. novembril kella 07.07 ajal toimus Lääne maakonnas Ääsmäe-Haapsalu-Rohuküla maantee 65-kilomeetril liiklusõnnetus, kus kõrvalteelt peateele välja sõitnud sõiduauto põrkas kokku Tallinna sunnas liikunud veoautoga.

Sõiduauto juht ja kolm kaassõitjat hukkusid, üks kaasreisija sai raskeid vigastusi.

Kriminaalmenetluse käigus tehti kindlaks, et sõiduautot juhtinud 23-aastane Madis pani toime liiklusseaduse rikkumised, mis tõid endaga kaasa mitme inimese surma. Uurimisel tuvastati, et Madis oli alkoholijoobes. Nii juht kui ka sõiduki tagaistmel olnud kolm noormeest ei olnud sõidu ajal turvavööga kinnitatud.

Tunnistajate sõnul keeras sõiduauto kiirendades ning gaasi andes kõrvalteelt peateele välja, sõites korraks külg ees. Õnnetust pealt näinud inimesed kinnitasid, et kokkupõrge sõiduauto ja veoauto vahel toimus mõned sekundid pärast sõiduauto väljakeeramist peateele.

Veokijuhi käitumises rikkumisi ei tuvastatud.

Karistusseadustiku paragrahvi 422 lõige 2 näeb ette kriminaalvastutuse sõidukijuhi poolt liiklusnõuete ja sõiduki käitusnõuete rikkumise eest, kui sellega on ettevaatamatusest põhjustatud kahe või enama inimese surm. Süüdlase surm on menetlust välistav asjaolu, mistõttu pärast juhtunu asjaolude väljaselgitamist kriminaalmenetlus lõpetatakse.

Kriminaalasja uurimise viis läbi Lääne prefektuur ja menetlust juhtis Lääne ringkonnaprokuratuur.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles