Hague: Moskva tegi Krimmi tungides tõsise valearvestuse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurbritannia välisminister William Hague.
Suurbritannia välisminister William Hague. Foto: SCANPIX

Venemaa sissetung Krimmi oli tõsine valearvestus ning kui kriisile diplomaatilist lahendust ei leita, võivad Moskvad oodata tõsised majanduslikud tagajärjed, ütles täna Briti välisminister William Hague.

Hague´i sõnul võivad Euroopa riigid hakata protestiks Moskva käitumise vastu ostma Vene gaasi asemel Ameerika või kolmandate riikide gaasi.

16. märtsile plaanitud Krimmi referendumit nimetas Hague usutluses BBC televisioonile naeruväärselt kiireks. «Maailm ei saa suhtuda sellesse kui vabasse või õiglasse referendumisse,» ütles Briti välisminister.

Hague tõrjus ka väiteid, nagu ei hooliks Moskva lääne vihast seoses Venemaa sammudega Krimmis.

«Ma usun, et venelastele läheb rahvusvaheline reaktsioon oma tegudele korda küll. Ja see reaktsioon on jõuline,» ütles Briti välisminister.

Hague kinnitas, et kui kriisile diplomaatilist lahendust ei leita, võivad «Moskvat oodata tõsised majanduslikud tagajärjed». «Isikud, keda viisakõneluste külmutamine ja reisikeelud isiklikult puudutavad, suhtuvad neisse vägagi tõsiselt,» ütles välisminister.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles