IRLi Rahvuslased soovivad Vene propagandakanalid sulgeda

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

IRLi ühendus Rahvuslased teevad valitsusele ettepaneku keelustada Vene Föderatsiooni propagandakanalite transleerimine kogu riigis.

«Venemaa on alustanud avalikku propaganda- ja meediasõda nii Eesti, Euroopa Liidu, kui teiste lähiriikide vastu. Vene telekanalid kutsuvad  üles vägivallale, õhutavad rahvuste vahelist vaenu ning püüavad destabiliseerida olukorda kogu Euroopas, seetõttu peame oma riikliku julgeoleku ohtuseadmise tõttu need telekanalid sulgema,» märgivad rahvuslased oma teates. 

Varasemalt on Leedu peatanud venekeelse telekanali Pervõi Baltiiski Kanal (PBK) edastamise, kui üks saade eitas nõukogude võimu kuritegusid Leedus. Eile teatas Ukraina, et lõpetab osa vene telekanalite edastamise Ukraina territooriumil.

«Aeg on lüüa Eesti riigil selg sirgu ja lõpetada Eesti territooriumil vaenu külvavate programmide näitamine.Hetkel töötav koalitsioon peab mõistma, et kolme nädala pärast ei ole Eestis sellist valitsust, kes julgeb vastu võtta raskeid otsuseid õigel ajal,» hoiatasid rahvuslased.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles