NATO võrguleheküljed langesid küberrünnaku alla

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
www.nato.int pühapäeva hommikul.
www.nato.int pühapäeva hommikul. Foto: Repro

Mitmeid NATO võrgulehekülgi, sealhulgas Eestis asuva küberkaitsekeskuse oma, tabasid rünnakud, kuid alliansi tegevusele need mingit mõju ei avaldanud, ütles pühapäeval NATO pressiesindaja.

End «küber-berkutiks» nimetava rühma väitel sooritasid rünnaku patriootlikult meelestatud ukrainlased, kes on vihased NATO sekkumise pärast Ukrainas. Saidile www.cyber-berkut.org üles riputatud avaldusele pole õnnestunud sõltumatut kinnitust saada.

NATO peamise lehekülje tegevust mõjutanud rünnakud leidsid aset ajal, mil kasvavad pinged seoses Vene vägede viibimisega Ukraina Krimmi poolsaarel, kus pühapäeval toimub referendum Venemaaga ühinemise üle.

NATO eestkõneleja Oana Lungescu kinnitas oma Twitteri kontol, et NATO veebikülgi tabas märkimisväärne DDoS-(Distribute Denial of Service Attack) rünnak ehk teenusetõkestus.

Tema sõnul alliansi sõjalisi operatsioone need ei mõjutanud ning eksperdid töötavad võrgukülgede normaalse töö taastamise nimel.

End «Küber-berkutiks» nimetanud grupid on rünnanud viimastel nädalatel mitmeid Ukraina veebikülgi. Seni pole teada, kas NATO-t tabanud küberrünnaku taga on sama rühmitus.

Mitmete ekspertide hinnangul on "küber-berkut" seotud Vene luurega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles