Ansip ei pea lastetoetuste tõusu nutikaks

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Ansip riigikogu infotunnis.
Andrus Ansip riigikogu infotunnis. Foto: Toomas Huik / Postimees

Peaminister Andrus Ansip ütles riigikogu infotunnis parlamendiliikmete küsimustele vastates, et ei pea endiselt õigeks lausaliste lastetoetuste tõstmist, kuid nüüdseks on ta selles küsimuses jäänud vähemusse.

«Ei mina oma seisukohta muutnud ole, ma ei pea seda eriti nutikaks tegevuseks, kus kõigilt võrdselt korjatakse raha kokku, pärast lahutatakse sealt maha administreerimise ja haldamise kulud ja siis jagatakse kõigile võrdselt laiali,» sõnas Ansip riigikogu infotunnis.

Ansip kinnitas, et ta on jätkuvalt vajaduspõhise lapsetoetuse toetaja: «Sest ma olen veendunud selles, et riik peab osutama abi nendele, kes seda kõige rohkem vajavad.»

«Iseenesest on muidugi hea, et ühiskonnas on arvamuste paljusus ja ei ole ainult üks arvamus. Kahju on muidugi sellest, et see minu arvamus praegu jääb valdava enamuse arvamusele alla, aga mul oli aega üheksa aastat juhtida valitsust oma arusaamiste ja oma veendumuste järgi ja nende üheksa aasta eest olen mina eesti rahvale tänulik,» nentis ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles