Vaher kritiseeris uute ministrikohtade loomist

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ken-Marti Vaher
Ken-Marti Vaher Foto: Peeter Langovits

Siseminister Ken-Marti Vaher (IRL) kritiseeris riigikogu infotunnis uue koalitsiooni plaani luua ametid kahele uuele ministrile ning kaotada regionaalministri koht.

«Selle üle on meil erimeelsusi olnud eelnevatel aastatelgi, minu  hinnangul ei ole see õige otsus,» vastas Vaher riigikogus küsimusele, kas tema hinnangul on regionaalministri koha kaotamine õigustatud. «Regionaalne sidusus ja see töö, mida on teinud regionaalminister nii kodanikuühiskonna kui ka näiteks usuteemade osas, on olnud minu arust igati põhjendatud. Loomulikult haldusreform, mis oleks võinud hoida kokku kulusid, muuta riiki mõistlikumaks, aga seda kahjuks ei saanud ära teha senises koalitsioonis, millest on kindlasti kahju,» ütles Vaher.

Edasi kommenteeris ta uue koalitsiooni otsust luua kahe uue ministri ametikohad. «Ma julgen kahelda sellise otsuse õigsuses olukorras, kus meil on sisuline majandusseisak, mis tuleneb eelkõige raskest majanduskliimast meie ümbruskonna riikides, üldisemalt Euroopast,» sõnas Vaher, et tema hinnangul tuleks praegu rahanduspoliitikas olla väga konservatiivne.

«Me pigem kuuleme ametisse astuva ajutise valitsuse katteta lubadusi. Minu arust see on väga tõsine murekoht, arvestades veel julgeolekuolukorda, mis võib eskaleeruda loomulikult ka majanduse negatiivsemasse poolde,» rääkis siseminister.

«Ma arvan, et meil tuleb väga raske aeg. Ma ei ole kindel, et see ametisse astuv valitsus on selleks valmis. Me kuuleme pigem vastupidist: antakse lubadusi, mis iseloomustavad pigem aastat 2008, kui samuti tehti suurte lubaduste paraad ja pärast lõppes see palkade kärpimisega,» nentis poliitik.

Rahandusminister Jürgen Ligi täiendas seepeale, et uuel valitsusel ei ole plaanis bürokraatiakulusid suurendada, küll aga on ta märganud, et üks portfellita minister on aastate jooksul oma meeskonda väga paisutanud. «Ma arvan, et sealt on raha võtta ka selleks, et maksta ühe lisaministri palk ja kirjutuslaud, rohkem kui küll,» sõnas Ligi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles