Ansip kohtumisel Cameroniga: meie tegevus peab olema mõjus

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaministrid Andrus Ansip ja David Cameron detsembris 2013 Brüsselis.
Peaministrid Andrus Ansip ja David Cameron detsembris 2013 Brüsselis. Foto: SCANPIX

Enne tänast Euroopa Ülemkogu toimus Suurbritannia peaministri David Cameroni kohtumine Eesti, Läti, Rootsi  ja Taani peaministriga ja Leedu presidendiga, peaminister Ansip ütles kohtumisel, et Euroopa Ülemkogu peab andma Venemaa juhtkonnale sõnumi, et rahvusvahelise õiguse rikkumise  ja naabrite sõjalise okupeerimise eest makstav hind on kõrge.

Selleks on Ansipi sõnul oluline, et Euroopa Komisjon saaks ülesandeks koostada kolmanda astme meetmeid, teatas valitsuse pressiesindaja.

«Euroopa Liit on juba peatanud viisadialoogi ja uue raamleppe läbirääkimised ning kohaldanud viisakeelde ja varade külmutamist Ukraina territoriaalse terviklikkuse vastu tegutsenud isikutele. Edasi tuleb hakata tegelema majanduslike meetmetega.»

Peaminister Andrus Ansipi sõnul on Ukraina abistamine meie jaoks selge prioriteet ning Euroopa Komisjoni plaan täiendava finantsabi andmise kohta kuni 1 miljard eurot on suurepärane.

«Lisaks assotsiatsioonilepingu poliitiliste osade allkirjastamisele ja kaubandusmeetmete lihtsustamisele tuleb kiiremini edasi liikuda viisavabaduse võimaldamisega Ukrainale,» sõnas ta.

Kohtumisel tänas Andrus Ansip veel peaminister David Cameroni Suurbritannia otsuse eest saata lennukeid NATO Balti õhuturbemissioonile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles