Aserite kulul lukshotellis ööbinud Ojuland pääses noomitusega

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristiina Ojuland
Kristiina Ojuland Foto: Peeter Langovits / Postimees

Mullu Bakuus valimisi vaatlemas käinud ja kohalike võimude kulul luksushotellis ööbinud europarlamendi saadik Kristiina Ojuland pääses vahejuhtumist noomitusega.

Parlamendi presidendi Martin Schulzi pressiesindaja Armin Machmer ütles Postimehele, et mullu oktoobris Aserbaidžaani presidendivalimisi vaatlemas käinud europarlamendi saadikutest kuuele tehti noomitus, kuid tõsisemaid sanktsioone president ei rakenda.

Europarlamendi eetikakomisjoni uurimise alla sattunud saadikud kiitsid avalikes sõnavõttudes olukorda Aserbaidžaanis, samas kui teised valimisi jälginud organisatsioonid olid kriitilised. Samal ajal tekkisid probleemid vaatlejate kuludeklaratsioonidega.

Eesti Päevaleht kirjutas märtsi alguses, et Ojuland esitas oma reisi kuluaruande alles selle aasta alguses ning jättis sealt välja fakti, et ta oli veetnud kolm ööd luksushotellis ja lasknud selle eest tasuda Aserbaidžaani parlamendil.

Machmeri sõnul ei täitnud osad valimisi vaadelnud saadikutest oma kuluaruandeid korralikult ja osad jäid nende esitamisega hiljaks, kuid lõpuks said kõik dokumendid siiski esitatud ja seetõttu piirdus Martin Schulz noomitusega.

«Jah, president pidas seda rikkumiseks, aga piisavalt väikeseks, et mitte sanktsioone rakendada,» ütles Machmer.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles