Reformierakond kinnitas uue valitsuse ministrikandidaadid

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reformierakonna juhatus nimetas täna peaministrikandidaat Taavi Rõivase ettepanekul ministrikandidaadid, kes asuvad juba sel nädalal tööle Sotsiaaldemokraatliku Erakonnaga (SDE) moodustatavas uues valitsuses.

Reformierakonna juhatus otsustas esitada Keit Pentus-Rosimannuse taas keskkonnaministri, Urve Tiiduse kultuuriministri, Jürgen Ligi rahandusministri ja Urmas Paeti välisministri kandidaadiks. Siseministriks esitas erakond senise justiitsministri Hanno Pevkuri, tervise- ja tööministriks Tartu linnapea Urmas Kruuse ning väliskaubandus- ja ettevõtlusministriks peaministri nõuniku Anne Sullingu.

Rõivas ütles erakonna pressiesindaja teatel, et arvestas oma erakonna ministrite meeskonna kokkupanemisel praegust rahvusvahelist olukorda. «Pean väga oluliseks, et ametisse astuva valitsuse tuumik koosneb valitsuskogemusega inimestest, kes ei vaja sisseelamiseks üleminekuaega. Eriti oluline on see välispoliitika, riigikaitse ja sisejulgeoleku valdkonnas, aga ka laiemalt,» märkis ta.

Samuti soovis ta enda sõnul laiendada ministrite valikuga valitsuse kandepinda. «Olen kindel, et Urmas Kruuse tulek Eesti meditsiini ühest tippkeskusest, Tartust mõjukale töö- ja tervishoiuministri kohale ning särava Anne Sullingu asumine väliskaubanduse- ja ettevõtlusministri ametisse aitavad seda eesmärki täita,» ütles Rõivas.

SDE juhatus on juba varem esitanud kaitseministriks erakonna esimehe Sven Mikseri, haridus- ja teadusministriks Jevgeni Ossinovski, justiitsministriks Andres Anvelti, majandus- ja kommunikatsiooniministriks Urve Palo, põllumajandusministriks Ivari Padari ja sotsiaalministriks Helmen Küti. Valitsuse seaduse muutmise järel saab Palost majandus- ja taristuminister ning Kütist sotsiaalhoolekandeminister.

Rõivas, kes sai täna riigikogult valitsuse moodustamiseks volitused, esitab uue valitsuse koosseisu presidendile tõenäoliselt kolmapäeval. Presidendil on seejärel kolm päeva, et nimetada valitsus ametisse.

Uus valitsus astub ametisse vande andmisega riigikogu ees, millega algavad uue ja lõpevad tagasi astunud valitsuse volitused. Seejärel vabastab president ametist eelmise, peaminister Andrus Ansipi juhitud Reformierakonna ning Isamaa ja Res Publica Liidu valitsuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles