Prokuratuur saatis Neinar Seli kohtu ette

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neinar Seli
Neinar Seli Foto: Peeter Langovits / Postimees

Riigiprokurör Steven-Hristo Evestus esitas Tallinna Sadama nõukogu juhile Neinar Selile  Eesti Olümpiakomiteele tehtud annetuse tõttu süüdistuse ja saatis selle Harju maakohtusse.

Prokurör süüdistab Tallinna Sadama nõukogu esimeest ja Eesti Olüümpiakomitee presidenti Neinar Selit toimingupiirangute rikkumises suures ulatuses, ütles riigiprokuratuuri pressiesindaja Kadri Tammai Postimehele.

Karistusseadustik näeb korruptsioonivastases seaduses kehtestatud toimingupiirangu rikkumise eest suures ulatuses ette rahalise karistuse või kuni üheaastase vangistuse.

Evestus saatis süüdistuse Harju maakohtusse 21. märtsil. Tammai sõnul ei soovi prokurör enne kriminaalasja kohtus arutamist süüdistuse üksikasju avaldada. Praegu ei ole selge, millal kohus kriminaalasja arutama hakkab.

Prokuratuur esitas Selile kahtlustuse tänavu veebruaris. Seli teatas siis, et ta endal süüd ei näe.

«Mingit vastuolu seadusega ma ei näe. Taandasin ennast EOK presidendiks saades sponsorluskomisjonist ja nüüd ministeeriumile probleeme valmistaval nõukogu koosolekul sponsorlust puudutava päevakorrapunkti hääletusel ei osalenud. Ma ei ole ka varasemalt EOK asepresidendina osalenud EOKd puudutavate eraldiste otsustamisel,» ütles Seli veebruaris.

Keskkriminaalpolitsei alustas mullu novembris kriminaalmenetlust, et uurida Tallinna Sadama nõukogu oktoobri lõpus tehtud ja novembris tühistatud otsust eraldada Eesti Olümpiakomiteele 250 000 eurot.

Tallinna Sadama nõukogu eraldas oktoobri lõpus olümpiakomiteele 250 000 eurot, mis oli mõeldud jahtklubide liidule ja kergejõustikuliidule hooaja toetuseks, Eesti suusaliidule Sotši olümpiamängude ning Eesti paraolümpiakomiteele Rio 2016 paraolümpiamängude ettevalmistusteks.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium teatas juba toona, et neil on tõsiseid kahtlusi, kas otsus lähtus Tallinna Sadama kui äriühingu huvidest ning kas see oli kooskõlas seaduse ja äriühingu juhtimise hea tavaga.

Postimees kirjutas 2012. aasta lõpus, et majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts näeb huvide konflikti, sest nii Tallinna Sadama nõukogu kui ka Eesti Olümpiakomiteed juhib Neinar Seli. Seli ise ütles aga, et huvide konflikti ei ole. «See on otsitud põhjus, ma ei näe huvide konflikti spordi toetamises, siin tuleb otsida teisi tagamaid,» lausus Seli siis.

Novembris otsustas Tallinna Sadama nõukogu oktoobri lõpus tehtud otsuse tühistada. Seli märkis ettevõtte pressiteates, et nõukogu ja juhatus on järginud sponsorluses rangelt seadusi ning otsuse tühistamine lähtus ettevõtte huvidest ja eesmärgist vältida riigiettevõtte nõukogu ja üldkoosoleku võimalikku avalikku vastandumist.

Lisaks Selile kuuluvad Tallinna Sadama nõukokku Kalev Lillo, Priit Paiste, Veiko Tishler, Remo Holsmer, Tiit Riisalo, Andres Lume ja Hillar Teder.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles