Ossinovski kaalub võimalust avatud ülikoolis õppijatelt raha küsida

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jevgeni Ossinovski.
Jevgeni Ossinovski. Foto: Toomas Tatar

Uus koalitsioon plaanib analüüsida avatud ülikoolide toimetulekut ja soovib avardada ülikoolide õigust seal õppijatelt raha küsida.

Kui ülikoolid õpetasid veel eelmisel aastal pooli tudengeid tasuta ja pooled õppisid oma raha eest, siis sellest õppeaastast päevases õppes eesti keeles esimesel kursusel õppijad tasulistele kohtadele konkureerida ei saanud ning järk-järgult peaks tasuliste tudengite arv Eestis vähenema, vahendas ERR uudised.

«Eks siin tuleb aru saada ka erinevatest sihtrühmadest - ühelt poolt on täiskohaga õppivad üliõpilased, kes on valdavalt noored ja omandavad oma esimest kõrgharidust, teisest küljest on ju küsimus ka täiskasvanukoolituses ehk nendes inimestes, kes omandavad endale kõrghariduskraadi põhitöökoha ja perekondlike kohustuste kõrvalt. Ma leian, et ei ole põhjust neid sellest võimalusest ilma jätta,» rääkis uus haridusminister Jevgeni Ossinovski.

Endine haridus- ja teadusminister Jaak Aaviksoo on avatud ülikoolide vastuvõtupoliitikas ja õpetamiskvaliteedis näinud korduvalt probleeme ning seepärast on ka ülikoolid kohustatud tudengeid vastu võtma nii osakoormusesse kui ka päevasesse õppesse sarnaste kriteeriumidega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles