Ukraina andis rohelise tule õppustele NATO riikidega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ukraina parlament andis täna heakskiidu mitmele sõjalisele õppusele NATO riikidega, mis muuseas toovad USA sõdurid venelaste poolt annekteeritud Krimmi poolsaare vahetusse naabrusse.


«See on väga hea võimalus meie relvajõudude arendamiseks,» kiitis kaitseministri kohusetäitja Mõhhailo Koval ülemraadas enne hääletust esinedes. Pärast tema sõnavõttu otsustas 235 saadikut plaani toetada, vastu keegi polnud.

Heakskiidu said kaks suvist õppust ameeriklastega Rapid Trident ja Sea Breeze. Sama õppus on toimunud ka varasematel aastatel ning siiski ärritanud venelasi. Lisaks on Ukraina kaitseväel plaanis üks ühisõppus veel Poolaga ning teine Rumeenia ja Moldovaga.

Ukraina küll ei kuulu NATOsse, aga on juba aastaid teinud alliansiga koostööd NATO-Ukraina Komisjoni formaadis. See on samasugune püsivate kohtumiste mudel nagu nüüd ilmselt taas külmutamisele kuuluv NATO-Vene Nõukogu ja pärast venelaste 2008. aasta rünnakut Gruusia vastu tekkinud NATO-Gruusia Komisjon.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles