Mitu aastat kestnud bordellimaffia kohtuasi sai lahendi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fotolavastus bordellist
Fotolavastus bordellist Foto: Caro / Scanpix

Ligi kolm aastat Harju maakohtus arutlusel olnud 16 süüalusega bordellimaffia kohtuprotsess sai kolmapäeval lõpliku lahendi, kui kohus mõistis süüdi viimasena kohtupinki jäänud naise.

Kui 15 süüdistatava osas langetas kohus kokkuleppemenetluse korras karistusotsuse juba aprillis, siis kolmapäeval oli kohtupingis viimane selle kaasuse osaline, Tatjana Mikson. Kohus mõistis naisele kokkuleppemenetluses prostitutsioonile kaasaaitamise eest kolmeaastase tingimisi vangistuse sama pika katseajaga.

Aprillis karistas kohus bordelliäri juhte Sergei Gorbatšovi ja tema abikaasat Alexandrat vastavalt kolme aasta, kolme kuu ja 20 päeva ning nelja aasta ja kuue kuu pikkuse tingimisi vangistusega. Sergei katseaja pikkuseks määras kohus kolm aastat, tema abikaasa puhul aga viis aastat.

Samuti bordelliäris osalenud Julia Tuvikene, Larissa Limont Gennadi Rogožin, Aleksandr Gorbatšov, Rimma Kristjuhan, Ülo Kristjuhan, Natalja Pärn, Roman Soldatov, Ilya Vorontsov, Pavel Povetkin ning Tatjana Dementjeva said kolmeaastase tingimisi vangistuse valdavalt sama pika katseajaga.

Andrei Krasnov sai nelja aasta ja ühe kuu pikkuse vangistuse ning Valentina Gorbatšova nelja-aastase tingimisi vangistuse nelja aasta ja kuue kuu pikkuse katseajaga.

Politsei alustas bordellimaffia paljastamiseks kriminaalmenetlust juba 2006. aasta suvel ning sellele liideti juurde veel mitu samasugust kriminaalasja.

Süüdistuse järgi korraldasid Alexandra ja Sergei Gorbatšov 2004. aasta jaanuarist kuni 2006. aasta kevadeni üle Tallinna kuues eri korteris lõbutüdrukute vahendamist, palkasid prostituute ning autojuhte ja dispetšereid. Süüdistuse kohaselt vahendas abielupaar ka mitme alaealise lõbutüdruku teenuseid.

Samuti sundisid nad vägivalla ja ähvardustega enda kasuks töötama lõbutüdrukuid Tallinnas Paldiski ja Narva maanteel ning Sõle, Võistluse, Tööstuse ja Liivamäe tänaval asuvates korterbordellides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles