Kaja Kallas: Reformierakond arutas mu peaministriks saamist

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaja Kallas
Kaja Kallas Foto: Peeter Langovits / Postimees

Riigikogu majanduskomisjoni esimees Kaja Kallas ütles intervjuus Lääne Elule, et Reformierakonnas käisid enne uue valitsuse moodustamist konsultatsioonid tema saamiseks peaministriks.

«Sellised konsultatsioonid käisid küll, jah,» ütles Kallas vastuseks küsimusele, kas varem levinud kuuldustes , et temast võib saada peaminister, oli tõetera.

«Miks see nii ei läinud? Ma ei tunne, et olen selleks valmis. Selle peale öeldakse kohe, et kui oled valmis, siis ei ole võimalust. Mulle tundus, et see oleks liiga suur amps hammustada,» ütles Kallas.

Kommenteerides Reformierakonna otsust panna europarlamendi valimistel esinumbriks endine peaminister Andrus Ansip, märkis Kallas, et ta ei ole pettunud.  «Ansip on öelnud, et tal on vaja Euroopa Parlamendi mandaati, et minna Euroopa Komisjoni. Parlamendi mandaat oleks selleks Ansipi meelest hea. See ei ole pettumus. See on arusaadav,» lausus ta.

Kallas lisas, et ta ütleb seda täiesti siiralt, sest see annab talle vabamad käed. «Ma ei pea enam erakonna tulemuse eest vastutama. Ma olen number kaks. Kuna on avatud nimekiri, siis ma võin ikka teha hea tulemuse. Mis seal ikka. Ansipi otsus kandideerida oli mulle üllatus, väga suur üllatus,» sõnas Kallas.

Europarlamendi valimistel on avatud nimekirjad, mis tähendab, et Kaja Kallas võib teoreetiliselt saada parema tulemuse kui esinumber Andrus Ansip. Kallas ise peab seda vähetõenäoliseks, aga võimalikuks.

«Ansip on ikkagi peaminister olnud, inimesed teavad teda. Mina ei tea, ma olen ka riigikogu valimistel pannud mööda sellega, mida valija arvab ja otsustab. Lõpuks otsustab valija. Europarlamendi valimised on alati toonud üllatuse. Indrek Tarandi tulemus oli üllatus, samuti IRLi väljajäämine esimestel valimistel,» lausus ta.

Kallas lisas, et Reformierakond loodab saada europarlamendi valimistel kaks kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles