Taavi Rõivas sai Reformierakonna esimeheks

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reformierakonna erakorraline üldkogu. Taavi Rõivas
Reformierakonna erakorraline üldkogu. Taavi Rõivas Foto: Erik Prozes

Reformierakondlased valisid täna peaminister Taavi Rõivase partei esimeheks. 

Üldkogul tutvustas värske Reformierakonna esimees, peaminister Taavi Rõivas oma visiooni, kuidas jõuda selleni, et Eestist saaks kõige konkurentsivõimelisem majandus regioonis ning Eesti palgad ja pensionid saaksid tõusta regiooni jõukamate riikidega võrreldavale tasemele.

Esimene aluskivi teel nende eesmärkideni on Rõivase sõnulisikuvabadused. «Pean õigeks, et iga inimene on ise parim otsustaja omaenese huvide üle ja seepärast tuleb talle otsuste tegemiseks tagada maksimaalne ühiskondlikult vastuvõetav vabadus. Minu ideaal on ühiskond, kus igaühel on võrdsed vabadused end teostada.»

«Teiseks aluskiviks on julgeolek. Eesti iseseisvuse kaitseks ei ole ükski hind liiga kõrge. NATO ja Euroopa Liidu liikmena jätkame sihikindlalt oma riigi julgeolekusse panustamist vähemalt 2 protsenti SKTst, lisaks arendame järjepidevalt oma riiki kaitsvaid füüsilisi ühendusi. Et meie elektrisüsteemid oleksid ühendatud Euroopaga, et rongiliin viiks Euroopa südamesse, et gaasitoru ühendaks meid Soomega - kõik need on julgeolekuküsimused. Kõik meie valikud peavad olema teadlikult julgeolekut suurendavad,» rääkis Rõivas. 

«Kui me ei suuda olla suured arvukuselt, püüdkem olla suured vaimult. Vaid pidevalt juurde õppides ja õpitut kasutades oleme edukamad. Hea haridus, kolmas aluskivi,  võimaldab saada hakkama tööturul ja elus. Haritud inimesed elavad tervislikumalt ja kauem. Me peame täie järjekindlusega liikuma selles suunas, et vähemalt üks meie ülikool oleks Euroopa saja parimat haridust pakkuva ülikooli seas,» ütles Rõivas. 

«Neljas aluskivi, saamaks kõige konkurentsivõimelisema majandusega riigiks regioonis, on vaba turumajandus. Mida vabam on riigi majandus, seda jõukamad on selle riigi elanikud. Meie jõukus peab kasvama. Riigi asi on hoida mängureeglid lihtsad ja kõigile võrdsed. Riigi asi on hoiduda maksustamast edu, sest maksud on koormis, mis pärsib edu. Tahame, et tööjõupuudus oleks madal ning palgad kõrged, seega langetame tööjõumaksusid,» lausus Rõivas.

Viiendana aluskivina näeb Rõivas vastutust abivajajate ees. «Heaolu kasv peab suurendama ka sotsiaalset turvalisust ühiskonnas. Tõhus majanduspoliitika on sotsiaalsete probleemide peamine leevendaja. Eesti jõukus peab kasvama selliselt, et kedagi ei jäeta maha. Seal, kus vaja, peab Eesti olema oma laste jaoks olemas. Riigi asi on tagada oma eakatele pension, mis võimaldab enamat lihtsast äraelamisest. Vastutus abivajate ees on nii iga üksikisiku kui meie ühise riigi moraalne kohus. Soovin, et me kõik saaksime Eesti edust osa,» sõnas Rõivas.

«Me ei saa oma eesmärkides õnnestuda, kui need on vaid valitsuse või riigi ettevõtmised. Me saame õnnestuda vaid siis, kui suudame liita ühte kõigi Eesti inimeste püüdlused, energia ja panuse. Seepärast kutsun kõiki kaasa looma seda meie ühist unistuste Eestit. Eestit, kus on koht igaühe unistustele,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles