Politsei eriüksuses vahetus juht

Risto Berendson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President andis seoses Eesti Vabariigi 94. aastapäevaga ja meie riigile osutatud teenete tunnustamiseks TÜ aulas üle riiklikud autasud. Kotkaristi IV klass. Pildil politseiametnik Heldur Lomp.
President andis seoses Eesti Vabariigi 94. aastapäevaga ja meie riigile osutatud teenete tunnustamiseks TÜ aulas üle riiklikud autasud. Kotkaristi IV klass. Pildil politseiametnik Heldur Lomp. Foto: Margus Ansu

Politsei eliitüksuse K kauaaegne juht Heldur Lomp asus tööle sisekaitseakadeemiasse, uueks juhiks sai 19 aastat K-sse kuulunud Hannes Perk.

Märtsikuuga keskkriminaalpolitsei eriüksuse juhitöö lõppenuks lugenud Lomp jõudis K-d juhendada 11 aastat. Üksusesse kuulus ta üle 20 aasta.

Lombi uueks tööks on sisekaitseakadeemias tulevastele korrakaitsjatele taktikalise väljaõppe andmine. Eriüksuse K juht sai Lombist 2003. aastal, kui üksuse üks asutajaid ja loojaid Lembit Kolk ametlikult pensionile läks.

Kaks aastat tagasi tunnustas president Lombi pikaaegset teenistust Kotkaristi IV klassi teenetmärgiga. Kaitsepolitsei on Lompi austanud nimelise relvaga. Lombi viimasel tööpäeval keskkriminaalpolitseis omistati talle silmapaistvate tööalaste saavutuste eest kriminaalpolitsei valdkonnas kriminaalpolitsei teenetemedal.

Eriüksuse uueks juhiks sai Hannes Perk, kes kuulunud K-sse alates 1995. aastast pärast seda, kui ta lõpetas ajateenistuse sisekaitse operatiivrügemendis Tallinnas. Hannes Pergil on kõrgharidus ja hetkel omandab ta Tallinna ülikoolis magistrikraadi.

Lombi sõnul kuulub uuele juhile tema täielik toetus. «Soovin Hannesele K juhi kohal jõudu, vastupidamist ja katsumusteks valmisolekut,» ütles Lomp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles