ERR.ee: Laar looks riikliku struktuuri infosõja pidamiseks

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Laar
Mart Laar Foto: Margus Ansu

Isamaa ja Res Publica Liidu esimees Mart Laar soovitab luua riiklik struktuur infosõja pidamiseks, mis ühendaks valitsusasutusi ning edastaks vajadusel kiirelt informatsiooni.

Laar tõi põhjenduseks, et Venemaa vallandas Gruusia vastu lisaks sõjalisele rünnakule ka suure küber- ja infosõja, vahendasid ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Infosõjas võivad võidu või kaotuse otsustada mitte tunnid, vaid minutid,» rääkis Laar. «Seetõttu peab olema tegemist struktuuriga, kes tõesti reageerib ja jagab informatsiooni kiiresti. Peab olema selline üle ministeeriumite loodud struktuur, mis suudab koguda informatsiooni ja seda ühtselt välja paisata.»

Suhtekorraldusfirma Rull ja Rumm juhataja Ivo Rull toetab Laari ideed põhjendusega, et infosõjas on määravaks kiirus ning kriisiolukorras omandab erilise tähtsuse just esimestel minutitel maailmale saadetud informatsioon. Valituse kommunikatsioonibüroo direktori Inga Jagomäe sõnul ei oleks aga uus struktuur võluvits, mis lõpetaks Eesti vastu suunatud propaganda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles