Ministeeriumis valmis lapsetoetusi tõstev eelnõu

Marian Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lapsetoetus tõusis uue aasta alguses.
Lapsetoetus tõusis uue aasta alguses. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Sotsiaalministeerium saatis eile ministeeriumitele kooskõlastusele seaduse muudatused, et tõsta lapsetoetust esimese ja teise lapse kohta 45 euroni kuus ning kolmanda ja iga järgneva lapse kohta 100 euroni kuus.

Riiklike peretoetuste seaduse ja sotsiaalhoolekande seaduse muudatuste järgi tõuseb ka väiksema sissetulekuga lastega peredele makstav vajaduspõhine peretoetus 45 euroni kuus ühe lapsega perele ja 90 euroni kuus vähemalt kahe lapsega perele.

Lisaks tõstetakse toimetulekutoetuse määramisel laste toimetulekupiiri võrdseks perekonna esimese liikmega ehk praeguselt 72-lt eurolt 90 euroni kuus.

«Laste ja perede parem toimetulek on meie koalitsiooni üks suurimaid eesmärke. Lastetoetuse tõusu on pered oodanud aastaid ning nüüd saab see teoks,» ütles sotsiaalminister Helmen Kütt.

Algselt lapsetoetuste kolmekordistamist nõudnud Sotsiaaldemokraatlik Erakond leppis märtsi keskpaigas Reformierakonnaga kokku, et esimese ja teise lapse toetus tõuseb järgmisest aastast 19,18 eurolt 45 eurole kuus.

Seaduse muudatused on planeeritud jõustuma 1. jaanuar 2015.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles