Ukraina siseminister: tsiviilisikutel pole karta midagi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina kontrollpunkt riigi idaosas Barvinkoves.
Ukraina kontrollpunkt riigi idaosas Barvinkoves. Foto: SCANPIX

Ukraina ametnike sõnul laiendavad nad eile riigi idaosas alguse saanud terrorismivastast operatsiooni, et võtta tagasi 29 valitsushoonet, mille Moskva üksused kümnes linnas vallutanud on. Ukraina kaitseväe helikopteri tulistamine Kramadorski lähedal oli venelaste vastulöök sellele kampaaniale.


«Terrorismivastane operatsioon jätkub. Terroristid peaksid kartma ööpäevaringselt. Tsiviilisikutel pole karta midagi,» kirjutas Facebooki Ukraina siseminister Arsen Avakov.

Ukraina presidendi kantselei ülema Serhi Pašinski sõnul on eesmärk võtta piiramisrõngasse Slovjanski linn.

Ukraina julgeolekuteenistuse SBU terrorismivastase keskuse juhi kindral Vasõl Krutovi sõnul Slovjanskile pealetungi ei korraldata, sest see tooks tsiviilohvreid.

Donetski oblastis asuvas Slovjanskis elab umbes 120 000 inimest. Oletatavasti Venemaalt juhitavad relvastatud üksused vallutasid linna rohkem kui nädala eest. Nad on rajanud linna ümber kontrollpunkte, haaranud oma kätte administratiivhooneid ja võtnud pantvange. Venemeelsete käes pantvangis olnud Ameerika ajakirjanik kirjeldas pärast vabanemist, kuidas teda kahe kinnipidamise päeva jooksul julmalt peksti. Osade pantvangide asukoht on siiani teadmata.

Kramatorski baas, kus Ukraina-vastased lasid õhku sõjaväekopteri, asub Slovjanskist 15 kilomeetri kaugusel.
 

Copy
Tagasi üles