Paet: Ukraina peab saama Euroopa Liidu selge perspektiivi

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Paet
Urmas Paet Foto: Liis Treimann / Postimees

Välisminister Urmas Paet ütles Tallinnas Lennart Meri konverentsil, et Ukrainal peab olema selge ja põhimõtteline Euroopa Liidu perspektiiv.

Välisministri sõnul peab kõigil Euroopa riikidel peab olema liitumisvõimalus, kui nad tingimused täidavad.

Paeti sõnul on olukord Ukrainas väga tõsine ja mitmekihiline. «Ukraina valitsusel tuleb riigis teha jätkuvalt palju tööd tõsisteks reformideks ja kandepinna laiendamiseks,» märkis ta.

Rahvusvaheline üldsus peab Paeti sõnul hoidma Venemaa eemal Ida-Ukraina asjadesse sekkumisest, mida saab teha väga selge ja ühese positsiooniga, mis oleks laiem kui Euroopa Liit ja USA.

Ukraina olukorra stabiliseerimiseks on Paeti sõnul oluline see, et algaks tegelik ja ulatuslik võitlus korruptsiooniga ning toimuksid sisulised reformid, mida ka Ukraina inimesed tunneksid. «Eesti ja teised Euroopa Liidu riigid on valmis selleks andma Ukrainale igakülgset tuge,» lisas ta.

Rääkides Ukraina majanduse olukorrast märkis Paet, et investorite kaasamiseks on vajalik aidata kaasa stabiilse ja usaldusväärse ettevõtluskeskkonna arendamisele. «Ainult nii taastub kindlustunne investeeringute tegemiseks,» sõnas Eesti välisminister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles