Ministeerium kutsub venekeelse telekanali ideede arutamiseks kokku komisjoni

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kultuuriministeerium
Kultuuriministeerium Foto: Peeter Langovits / Postimees / Scanpix

Kultuuriministeerium kutsub järgmisel nädalal kokku komisjoni, et arutada, milline venekeelse telekanali loomise ideedest on kõige jätkusuutlikum.

ERRi juhatuse esimees Margus Allikmaa ütles eile Postimehele, et rahvusringhääling on oma venekeelse telekanali loomise ideed kultuuriministeeriumiga arutanud kantsleri tasemel, kuid seda, kas ideed on majas veel edasi arutatud, ei osanud ta öelda.

Kultuuriministeeriumi avalike suhete osakonna nõuniku Katrin Arvisto sõnul on ministeeriumis viimaste nädalate jooksul peetud Eesti venekeelse meediaruumi teemal väga erinevaid arutelusid ja kogutud täiendavat infot praktiliselt kõigi, ka avalikkusest läbi käinud ideede kohta.

Kultuuriministeeriumi hinnangul on vaja leida lahendus, mis oleks pikaajaline ja jätkusuutlik, lisas Arvisto Postimehele.

«Praegusel hetkel ei ole välja valitud ühte ja ainsat lahendust, parima tulemuse saamiseks on plaanis kokku kutsuda asjatundjate komisjon, kes tunneks ühelt poolt meediamaastiku terviklikku toimimist ja teisalt esindaks Eesti venekeelse elanikkonna eelistusi ja harjumusi,» sõnas ta.

Arvisto sõnul soovib ministeerium komisjoni kokku kutsuda järgmisel nädalal. Praegu käivad veel läbirääkimised inimestega, keda ministeerium soovib komisjoni kutsuda.

ERRi juht Margus Allikmaa kinnitas eile rahvusringhäälingu valmisolekut venekeelse telekanali loomiseks. Ehkki Allikmaa tõdes, et kanali loomisel võib ette tulla mitmeid takistusi, on ERRil tema sõnul palju eeldusi, et kanal varsti luua.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles