Täna Postimehes: PPA peadirektor Elmar Vaher sai kopsaka palgalisa

Katariina Krjutškova
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konverentsi avab PPA peadirektor Elmar Vaher.
Konverentsi avab PPA peadirektor Elmar Vaher. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Politsei-ja Piirivalveametis ei peeta heaks tavaks juhtidele tulemustasu ja preemia maksmist, ent uus peadirektor Elmar Vaher sai teiste riigiametite peadirektoritega võrreldes kõrgeima palgatõusu ja tulemustasu.

PPA peadirektor Vaher sai möödunud aasta lõpus 3900-eurose ehk ühe kuupalga väärtuses tulemustasu. Tema palk tõusis aasta alguses 400 eurot.

Palgatõusu ja tulemustasu määras endine siseminister Ken-Marti Vaher, kes pärast mullust skandaalset PPA peadirektori konkurssi Vaheri ametisse määras.

Endine siseminister sõnas, et uus PPA peadirektor on teinud muudatusi, mille võrra hoitakse sadu kordi rohkem maksumaksja raha kokku võrreldes preemiaks makstud kuupalgaga. «Kohe ametisse asumise järel haaras ta härjal sarvist ja lõi tippjuhina märgatavat lisaväärtust, mis oli eraldi tunnustamist väärt,» lisas eksminister.

Vaher täpsustas, et möödunud aastal pani uus peadirektor kiirelt PPA-le kokku uue juhtkonna, seadis oma meeskonnale selged sihid ja nõudmised, algatas tööprotsesside muutmise ja optimeerimise nii piirivalve, kriminaalpolitsei kui korrakaitse valdkondades. Pärast uue PPA peadirektori ametisse asumist on välja vahetunud mitmed osakonnajuhid ja koondatud kümneid töötajat.

Pikemalt loe reedesest Postimehest või Postimees Plussist!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles