Riigikogu mälestas Ukrainas hukkunuid leinaseisakuga

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toompea loss
Toompea loss Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Riigikogu pidas täna täiskogu istungi alguses leinaseisaku, et mälestada Ukraina traagilistes sündmustes hukkunuid.

Leinaseisaku pidamiseks tegi parlamendile riigikogu juhatuse nimel ettepaneku riigikogu esimees Eiki Nestor. «Sündmused Ukrainas on olnud äärmiselt traagilised. Teen teile riigikogu juhatuse nimel ettepaneku austada hukkunute mälestust leinaseisakuga,» ütles ta.

Opositsioonilise Keskerakonna pressiesindaja ütles Postimehele, et riigikogu juhatusele tegi hukkunute mälestamiseks ettepaneku keskerakondlane Mihhail Stalnuhhin.

Stalnuhhin märkis partei pressiteates, et leinaseisakuga näitab riigikogu oma soovi konflikti rahumeelseks lahendamiseks ehk seda, mida tegelikult soovib kogu Euroopa. «Loodame, et probleemid Ukrainas leiavad kiire ja rahumeelse lõpu,» lisas ta.

Märtsi alguses võttis riigikogu vastu avalduse, millega mõistis hukka Vene Föderatsiooni relvajõudude Ukraina-vastase tegevuse, Krimmi okupeerimise ja Venemaa katsed Ukraina ühiskonda lõhestada. Toona oli Stalnuhhin ainus, kes oli avaldusele vastu, nimetades seda silmakirjalikuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles