Russia Today: Eestis algas NATO suurim õppus

Marian Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti jalaväelased tulid Eestisse, et osaleda kaitseväe suurõppusel Kevadtorm.
Briti jalaväelased tulid Eestisse, et osaleda kaitseväe suurõppusel Kevadtorm. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Ukraina kriisi ajal algas Eestis suurim kaitseväe õppus, kirjutas RT ehk Russia Today.

RT, Vene valitsuse poolt rahastatud propagandakanal, teatas, et esimest korda võtavad õppusest osa ka prantslaste küberkaitse meeskond.

Eesti kaitseministeeriumi teatel on õppuse peamisteks eesmärgideks hinnata jalaväe pataljoni oskuseid, harjutada erinevate üksuste vahelist koostööd ja parandada juhtimist, kirjutas suurim ingliskeelne Vene kanal.

Iga-aastast «Kevadtormi» on korraldatud 2003. aastast alates. RT mainib ära ka selle, et õppus viiakse läbi viies maakonnas, millest üks asub Vene piiri lähedal.

Venemaa peab RT teatel NATO vägede suurendamist oma piiri ääres provokatsiooniks ja usub, et see ei aita kaasa Ukraina pingete maandamisele.

Kaitseministeeriumi pressiesindaja ütles Postimehele, et «Kevadtorm» ei ole tegelikult NATO suurim õppus ning kuna see toimub igal aastal, ei saa seda kuidagi eriliseks sündmuseks lugeda.

Samuti on vale rõhutada, et õppus toimub just Venemaa piiri lähedal, sest sellisel juhul võiks seda öelda kõige kohta, mis Eestis aset leiab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles