Putin keelustas filmides ja näidendites roppused

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin
Vladimir Putin Foto: SCANPIX

Venemaa meediajärelevalveorgan tõotas täna president Vladimir Putini allkirjastatud seadusele tuginedes teha lõpu igasugustele roppustele ja vandesõnadele ajakirjanduses.

Putin kirjutas eile alla seadusele, mis keelab kasutada vandesõnu filmides, teatrilavastustes ja ajakirjanduses. Keeld vallandas laialdase pahameele kunstirahva hulgas, kelle sõnul ei saa niisugune seadus toimida.

Keeleseadus on seotud üleüldisema sõltumatu meedia ja blogijate mahasurumisega poliitilise debati vaigistamise eesmärgil.

Valitsuse meediajärelevalveorgan lubas teisipäeval «tõhustada normidest ja ajakirjanduses roppuste kasutamise keelu seaduse nõuetest kinnipidamise jälgimist».

«Seesuguste üleastumiste väljajuurimise töö võetakse prioriteediks,» kuulutas meediakontroll.

Vene peavoolumeedia kasutab ebatsensuurseid sõnu ja väljendeid harva, küll on need aga levinud internetikommentaarides.

«Sellest saab toimetajatele tõsine peavalu, sest nad peavad hakkama veebilehtede kommentaare rookima,» ütles saidi Moi Raion toimetaja Aleksei Sinelnikov ajalehele Izvestija.

Seadus jõustub 1. juulil ja näeb rikkumise eest ette kuni 50 000 rubla suuruse rahatrahvi. Roppusi sisaldavale filmile ei anta levitamisluba.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles