Raske veokiõnnetus muutis Sämi silla varisemisohtlikuks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aerofoto Sämi silla avariipaigast.
Aerofoto Sämi silla avariipaigast. Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Põhimaantee 1(E20) Tallinn – Narva km 109,393 asuval Sämi sillal juhtus eile öösel kell 23:55 raske liiklusavarii, mille tagajärjel purunesid silla kandetarindid ja sild muutus varisemisohtlikuks, teatas maanteeamet.

Lääne-Virumaal sõitis Tallinna-Narva maanteel Sämi sillal tammist alla haagisega veok, mille juht hukkus.

Liiklus on põhimaanteel 1(E20) Tallinn – Narva km 109,393  Sämi sillal varisemisohu tõttu katkenud.

Ümbersõidud on organiseeritud järgmiselt: põhiline ümbersõit toimub tugimaantee 20 Põdruse – Kunda – Pada kaudu ja teekonna pikenemine on seal  1,426 km.

Kohalik ümbersõit toimub kõrvalmaanteedel 17119 Sõmeru – Kabala km 0,000-16,574  ja 17120 Sämi – Sonda Kiviõli tee Sämi – Kabala km 0,000-7,342 lõiku mööda ning teekonna pikenemine on seal 15,107 km.

Liiklus jääb Sämi sillal suletuks hinnanguliselt 2-3 kuuks kuni silla tarindi taastamiseni.

Maanteeameti ida regiooni juht Rainer Kuldmaa sõnul on lühim ümbersõit  Põdruse, Kunda ja Pada kaudu, kust Tallinna ja Narva suunal liiklejate teekond pikeneb vähem kui 1,5 kilomeetrit.

«Põhimaanteel olev Sämi sild jääb suletuks kuni kolmeks kuuks, sest avarii tagajärjel purunesid silla kandepostid ning sild muutus varisemisohtlikuks,» selgitas Kuldmaa, kelle sõnul on see minimaalne aeg, millega suudetakse  remondis olnud silla tugikonstruktsioonid taastada. Kuldmaa kinnitas, et remonditav sild oli nõuetekohaselt tähistatud nii ohtlikku kohta ja kiiruse piirangut markeerivate liiklusmärkide kui ka valgusfooriga ning vastav tähistus algas juba pool kilomeetrit enne silda.

Busside väljumisaegades võib hetkel esineda kuni 30-minutilisi hilinemisi, kuid maanteeamet on palunud vedajatel anda esmaspäevaks teada, millisel marsruudil ja millise täiendava ajakuluga vedu silla taastamiseni toimub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles