Donetski separatistid lubavad asutada oma võimuorganid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donetskis vehkisid inimesed Ukraina passidega, kui seisid valimisjaoskonda pääsemiseks järjekorras.
Donetskis vehkisid inimesed Ukraina passidega, kui seisid valimisjaoskonda pääsemiseks järjekorras. Foto: SCANPIX

Ida-Ukraina Donetski piirkonna separatistid lubavad pärast tänast «enesemääramisreferendumit» asutada keskvalitsusest sõltumatud poliitilised ja sõjalised organid.

«Olles nüüd võtnud vastutuse, peame võimalikult kiiresti asutama poliitilised ja sõjalised võimuorganid,» ütles isehakanud Donetski rahvavabariigi kaasesimees Deniss Pušõlin.

«Meie piirkonnas asuvad sõjalised formeeringud kuulutatakse pärast referendumi tulemuste ametlikku väljakuulutamist ebaseaduslikuks ja sissetungijateks,» lisas ta.

Täna hommikul algas Ukraina kahes idaoblastis hääletamine referendumil, mille venemeelsed korraldavad ülejäänud riigist lahkulöömiseks ning millest lääs kardab kodusõja puhkemist Ukrainas.

Pušõlini sõnul on pingetest hoolimata hääletamine sujunud ja valimisjaoskondades, mille tööd saboteeriti, «valmistasid inimesed oma kätega valimiskastid».

Separatistide sõnul takistas Ukraina rahvuskaart Luganski oblasti neljas rajoonis hääletuse läbiviimist.

«See ei takistanud inimestel tegemast oma valikuid ja otsustamast oma tuleviku üle,» rääkis Pušõlin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles