Taani tabloid palub abi Meelis Kaldalu tuvastamisel

Marian Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestlane Meelis Kaldalu ulatab Eurovisiooni võitjale Conchita Wurstile lillekimbu, mida võidupildil olema ei oleks pidanud.
Eestlane Meelis Kaldalu ulatab Eurovisiooni võitjale Conchita Wurstile lillekimbu, mida võidupildil olema ei oleks pidanud. Foto: SCANPIX

«Ups! Kust ta tuli: tundmatu mees Eurovisiooni laval», avaldas täna Taani tabloid Ekstra Bladet täna loo, milles Eurovisiooni peakorraldaja pahandab selle üle, et eestlane Meelis Kaldalu võitjale Conchita Wurstile lilled julges anda.

Aktivist ja kodanikuühiskonna propageerija Kaldalu nimetab end ise «piraadiks, kes kõnnib omapead». Teda on taga otsinud ka Eesti politsei aasta tagasi riigikogust arvuti varguse tõttu.

«Tundmatu mees andis Conchita Wurstile laval üle lilled, enne kui turvamehed vahele jõudsid segada,» kirjutas Ekstra Bladet eestlasest.

Tavaliselt on turvamehed nii suurtel üritustel alati valvsad, aga kui üritus hakkas lõpukorrale jõudma, muutusid nad artikli autori sõnul ilmselgelt veidi rahulikumaks.

Tegelikult ei olnud ette nähtud, et Eurovisiooni võitja hoiaks käes nii trofeed kui ka lilli. Kaldalul õnnestus Wurstile aga kimbu gladioole ulatada, millega naine, kuigi veidi segaduses, fotograafidele poseeris.

Alles siis, kui Kaldalu võitja ette põlvili laskus, said turvamehed aru, et midagi on valesti, ja toimetasid eestlase lavalt minema.

Selleaastase Eurovisiooni peakorraldaja Jan Lagermand Lundme ütles Taani ajalehele, et ilmselgelt ei peaks selliseid asju juhtuma, aga õnneks olid selle aktsiooni taga head kavatsused.

«Ma imestasin, et kuhu ta küll lilledega tuleb!» ütles Lundme. «Trofee on nii hinnaline, et selle juurde ei ole vaja lilli lisada. See tekitaks ainult segadust.»

Ekstra Bladet kutsub lugejaid üles: «Kui sellest mehest midagi tead, kirjuta või helista meile.»

Kaldalu registreeris end sel aastal ka Euroopa Parlamendi valimistele, kuid kuna tal ei olnud tasutud kautsjoni, jäi ta lõplikust nimekirjast välja.

Vaata pilte SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles