Arvatav Põhja-Korea droon osutus WC-ukseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto arvatavast Põhja-Korea droonist, mis leiti märtsis kahe Korea piiri lähedal asuva Paju linna juurest.
Foto arvatavast Põhja-Korea droonist, mis leiti märtsis kahe Korea piiri lähedal asuva Paju linna juurest. Foto: SCANPIX

Möödakäija leitud arvatav mehitamata luurelennuk osutus hoopis teisaldatava kemmergu ukseks, teatas Lõuna-Korea kaitseministeerium

Kolmapäeval teavitati võime Souli lõunaosa mägisest piirkonnast leitud esemest, mida leidja pidas luurelennuki vrakiks. Kohale saadetud uurijad tegid aga kindlaks, et tegemist oli katkise WC-uksega.

Põhjus, miks möödakäija kaugemal märgatud eset drooniks pidas, seisneb selles, et hiljuti demonstreerisid Lõuna-Korea võimud väidetavalt Põhja-Koreale kuuluvate algeliste droonide rususid. Sarnaselt leitud uksele olid ka need sinist värvi ja umbes sama suured.

«Segaduse tekitas ilmselt kaugelt märatud kuju ja värvus,» selgitas kaitseministeeriumi esindaja.

Põhja-Korea on eitanud, nagu oleks allakukkunud droonid nende omad. Nende päritolu selgitamine on aga keeruline, kuna neil puuduvad seerianumbrid. Lõuna-Korea kaitseministeeriumi teatel leiti kaameratega varustatud droonide salvestusseadmetelt leiti sadu madala resolutsiooniga fotosid piirialadest, pealinnast ning presidendipaleest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles