Homme Postimehes: Donetski separatistide sõnul jõuab kätte ka Eesti kord

Risto Berendson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Separatistide Donetski oblastivalitsuses asuv peakorter.
Separatistide Donetski oblastivalitsuses asuv peakorter. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Ida-Ukraina separatistid ütlesid vestluses Donetskis viibiva Postimehe ajakirjaniku Risto Berendsoniga, et nad taastavad Nõukogude Liidu ja kätte jõuab ka Eesti kord.

Separatistide peakontor Donetskis on täis hambuni relvastatud mehi. Kellel automaati pole, sellel on kas kurikas või kang. Nähes, et hoone esimese kolme korruse treppidele on kaitseks eriüksuse tormijooksu eest keevitatud juurde metalltõkked, on selge, et juhul, kui Ukraina regulaararmee siia kunagi üldse jõuab, siis tuleb sellest üks verine päev. Mõlemalt poolt vaadatuna.

«Las tulevad siia, me peksame neid nagu koeri,» teatavad kaks vanameest, kellega hoone esisel platsil juttu teeme. «Aga kust te üldse siia tulete,» uurivad nad.

«Eestist? Me taastame Nõukogude Liidu, nii et tuleb ka teie kord,» irvitavad mõlemad.

Kas te NATOt ei karda, uurin vastu. «Mis sellest NATOst. See on teil ju koomikuid täis, nad ei julge midagi teha, kui Venemaa ründab,» jätkavad mehed.

Loe edasi neljapäeval Postimees Plussist või Postimehe paberlehest!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles