Lihula lähistel hukkus raskes avariis kaks mootorratturit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läänemaal Lihula lähistel juhtus täna pärastlõunal ränk liiklusõnnetus, kus kaubiku ja kahe mootorratta kokkupõrkes hukkus kaks mootorratturit.
Läänemaal Lihula lähistel juhtus täna pärastlõunal ränk liiklusõnnetus, kus kaubiku ja kahe mootorratta kokkupõrkes hukkus kaks mootorratturit. Foto: Siim Solman

Läänemaal Lihula lähistel juhtus täna pärastlõunal ränk liiklusõnnetus, kus kaubiku ja kahe mootorratta kokkupõrkes hukkus kaks mootorratturit.

Lääne prefektuuri pressiesindaja sõnul sai politsei kella 14 ajal teate raskest liiklusõnnetusest Risti–Virtsu–Kuivastu–Kuressaare maantee 42. kilomeetril Penijõe küla lähistel, kus kaubik Ford Transit kaldus esialgse info kohaselt vastassuunavööndisse ning põrkas kokku viieliikmelise mootorrattakolonni kahe esimese mootorrattaga.

Kokkupõrkes hukkusid Soomest pärit 49- ja 62-aastane mees, ülejäänud kolm kolonnis liikunud mootorratturit jäid terveks.

Ajalehe Lääne Elu andmetel eitas Kuressaarest Haapsallu teel olnud 50-aastane kaubikujuht aga vastassuundavööndisse kaldumist ning kinnitas, et tema oli liikunud oma sõidureas ning mootorratturid sõitsid talle külje pealt sisse. Politsei teatel oli kaubikujuht kaine ning tema õnnetuses kannatada ei saanud.

Esialgsetel andmetel sõitsid ratturid hanereas oma sõidusuunas. «Pigem oli tegu motomatkajate kui biker’itega,» iseloomustas Haapsalu politseijaoskonna vanemkomissar Meelis Laurmann Saaremaale teel olnud rattureid. Biker tähendab politseislängis huligaanitsevat motojõuguliiget. Pärast kaaslaste surnukehade äraviimist suundusid ratturid tagasi Tallinna suunas.  

Kaubiku juht, 50-aastane Kuressaarest Haapsallu teel olnud saarlane, oli õnnetuse ajal kaine ja vigastada ei saanud. Küll aga oli kokkupõrke tagajärjel maha sõidetud juhipoolne küljepeegel, purunenud oli õhuaken ja vasakpoolne esirehv. Juhtunust šokeeritud kaubikujuht kinnitas, et püsis oma sõidureas. Tema sõnul kinnitas seda ka tema taga liikunud autojuht. Kaubikujuht ütles, et mootorrattur sõitis talle otsa, purustades peegli ja esirehvi.

Politsei seevastu kinnitas, et kokkupõrge oli vastassuunavööndis ehk siis kaubikujuht kaldus üle tee telgjoone ja sõitis rattureile otsa. Ühe surma saanud mehe rattas oli pidama jäänud üsna kokkupõrkekoha lähedal, teine ratas aga lebas mitukümmend meetrit eemal, olles libisenud mitukümmend meetrit.

Liiklus oli avariipaigas tugevalt häiritud ning see suunati Lihula kaudu ümber. Tee avati taas liikluseks kella 17 ajal.

Politsei alustas õnnetuse täpsete asjaolude selgitamiseks kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb sõidukijuhi poolt liiklusnõuete ja sõiduki käitusnõuete rikkumist.

Politsei kutsub liiklejaid tähelepanelikkusele ja hoolivusele, sest suvehooajal on liikluses tavapärasest enam kergemini haavatavaid liiklejaid mootorratturite ja jalgratturite näol.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles