Eesti aitab üleujutuste all kannatavat Bosniat 87 000 euroga

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üleujutused Serbias ja Bosnias.
Üleujutused Serbias ja Bosnias. Foto: SCANPIX

Välisministeerium rahastab üleujutuste all kannatavasse Bosnia ja Hertsegoviinasse päästemissiooni saatmist, samuti pakkus Eesti abi samas olukorras olevale Serbiale, kes aga abi ei soovinud.

Välisminister Urmas Paeti sõnul aitab Eesti Bosnia ja Hertsegoviinat laiaulatuslike üleujutuste likvideerimisel, teatas välisministeerium.

Paet avaldab kaastunnet üleujutustes hukkunute lähedastele. «Oleme otsustanud saata Eesti päästemeeskonna Bosniasse abistamaks riiki erakordsete üleujutustega toimetulekuks,» lisas ta.

Välisministeerium rahastab Bosnia ja Hertsegoviinasse päästemissiooni saatmist humanitaarabiks ette nähtud vahenditest 87 000 euroga.

Enam kui kolmandik Bosnia ja Hertsegoviina territooriumist on tugevate vihmade tõttu üleujutatud ning 15. mail kuulutati välja eriolukord. Üle kallaste tõusnud jõed on vee alla jätnud mitmed teed ning majapidamised, samuti põllumajandusrajatised.

Sarnase abipakkumise on Eesti teinud ka laiaulatuslike üleujutuste all kannatavale Serbiale, kes aga abi ei soovinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles