Kohus vahistas veel kaks teabeameti töötajat

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitsepolitseiameti ja teabeameti juht andsid täna pressikonverentsi, kus rääkisid neljal teabeameti tööga seotud ametnikul lasuvast kahtlusest võõra vara omastamises. Selgitusi jagas ka prokurör Inna Ombler.
Kaitsepolitseiameti ja teabeameti juht andsid täna pressikonverentsi, kus rääkisid neljal teabeameti tööga seotud ametnikul lasuvast kahtlusest võõra vara omastamises. Selgitusi jagas ka prokurör Inna Ombler. Foto: Toomas Tatar / Postimees

Harju maakohus võttis täna riigiprokuratuuri taotlusel vahi alla kaks teabeameti töötajat, kaks kuriteos kahtlustatavat vahistas kohus juba varem.

Praeguseks on kõik neli kahtlustatavat teabeameti töötajat vahi all, ütles riigiprokuratuuri pressiesindaja Postimehele.

Kaitsepolitseiamet menetleb riigiprokuratuuri juhtimisel kriminaalasja, milles kahtlustatakse nelja teabeameti tööga seotud ametnikku võõra vara omastamises suures ulatuses. Kahele kahtlustatavale on esitatud lisaks kahtlustus riigisaladuse ebaseaduslikus avalikustamises.

Teabeameti peadirektor Rainer Saks tegi kaitsepolitseiametis toimunud pressikonverentsil avalikuks kahe kahtlustatava nimed: Sergei Bõstrov ja Pavel Kotkin. Kotkin on lisaks teabeametile töötanud ka välisministeeriumis ja kaitsepolitsei juristina. Sergei Bõstrov töötas 1990. aastatel Järva politseiprefektuuri prefekti asetäitjana. Teadaolevalt ei ole kahtlustatavate süüteod nende eelmiste töökohtadega seotud.

Riigiprokuröri Inna Ombleri sõnul sai kahtlustatav kuritegu võimalikuks, sest teabeameti töötajatele usaldati võõras vara, mille omastamiseks tekkis neil võimalus. Esialgsetel andmetel võib kahju ulatuda mitmesaja tuhande euroni. Ombler lisas, et tekitatud kahju summa täpsustub ja see võib suureneda.

Ombleri sõnul on kahtlusaluste ring laiem, kui neli vahistatut.

Kriminaalasja kohtueelset menetlust viib läbi kaitsepolitseiamet ja juhib riigiprokuratuur.

Teabeamet on kaitseministeeriumi haldusalas tegutsev asutus. Teabeameti ülesanne on riigi julgeoleku ja põhiseadusliku korra tagamine, sealhulgas selleks vajaliku teabe kogumine ja töötlemine, vastuluure teostamine ning riigisaladuse kaitse korraldamine ja kontrollimine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles