Leedulasest libapolitseinik pettis Narvas eakalt naiselt välja 1750 eurot

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei. Foto on illustreeriv.
Politsei. Foto on illustreeriv. Foto: Martin Ilustrumm

Ida prefektuuri politseinikud pidasid möödunud kolmapäeval kinni Leedu kodaniku, keda kahtlustatakse kelmuse toimepanemises.

Kahtlustatav on varem korduvalt Leedus kriminaalkorras karistatud. 23. mail võeti 21-aastane kahtlustatav mees Viru ringkonnaprokuratuur taotlusel ning Viru maakohtu loal kohtueelse uurimise ajaks vahi alla.

20. mail helistati Narvas Gerassimovi tänaval 75-aastase naise lauatelefonile, tutvustati ennast politseinikuna ja öeldi, et naise poeg põhjustas avarii. Kannatanule öeldi, et juhul kui ta maksab 10 000 eurot, siis menetlust ei alustata. Seejärel tuli kahtlustatav noormees naise juurde ning võttis koti koos ehete ja ikoonidega, koguväärtuses 1750 eurot.

«Kelmid teavad, et kõige lihtsam viis inimest petta on kasutada ära tema heatahtlikkust. Vanemad inimesed tahavad aidata oma lähedast, kuid tegelikult satuvad petuskeemi ohvriks,» ütles Ida prefektuuri kriminaalbüroo juht Tarvo Kruup. «Kui teile tehakse selline telefonikõne, siis tuleks keelduda raha maksmisest ja teavitada juhtunust politseid. Eakatele sugulastele tuleks petuskeemi selgitada ja rääkida, kuidas tuleks sellise sündmuse puhul käituda,» lisas Kruup.

Karistusseadustik võimaldab kohtul isikut kelmuse eest karistada rahalise karistuse või kuni kolmeaastase vangistusega, kuid rohkem kui ühe kelmuse või mitme isiku poolt koos toime pandud kelmuse eest on ette nähtud karistus 1-5 aastat vangistust.

Kriminaalasja kohtueelset menetlust viib läbi Ida prefektuur ning menetlust juhib Viru ringkonnaprokuratuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles