Kooseluseaduse vastased on riigikogulaste postkasti saatnud üle 200 000 protestikirja

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fragment SA Perekonna Ja Traditsiooni Kaitseks kodulehest.
Fragment SA Perekonna Ja Traditsiooni Kaitseks kodulehest. Foto: https://saptk.ee/protest/web/et

SA Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks kodulehel loodud võimalust saata kooseluseaduse eelnõu vastane protestikiri isiklikult kõigile riigikogu liikmetele on kasutatud 1991 korda ehk kokku on saadetud 201 091 e-kirja.

Petitsiooni «Kaitskem üheskoos perekonda!» algatajad leiavad, et kooseluseaduse vastuvõtmine õõnestaks perekonna tähendust, vahendas ERR Uudised.

Kui riigikogu tahab kooseluseadusega edasi minna, tuleb seadus nende silmis panna rahvahääletusele, sest tegu on ühiskonna aluste ümberdefineerimisega, milleks on voli vaid rahval, seepärast lõi SA Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks (SAPTK) võimaluse saata oma nime ja e-posti sisestamisel protestikiri kõigile riigikogu 101 liikmele.

SAPTK kirjutas oma Facrbooki lehel, et suurem osa protestikirjadest on küll jõudnud riigikogu serverini, ent mitte riigikogu liikmete postkasti.

«Mis täpselt võib olla selle põhjuseks, seda parasjagu uurime, aga igal juhul võib karta, et keegi riigikogus arvab endal olevat õiguse otsustada, kes ja millisel teemal võib riigikogu liikmetele protestikirju saata ja kes ei või,» seisis teates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles