Putin kutsus telefonikõnes Hollande'ile lõpetama verevalamist Ukrainas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin ja François Hollande
Vladimir Putin ja François Hollande Foto: SCANPIX

Venemaa president Vladimir Putin kutsus reede õhtul telefonikõnes Prantsusmaa presidendile Francois Hollande'ile üles lõpetama verevalamist Ukrainas ning alustama läbirääkimisi Kiievi ja idaosa separatistide vahel, teatas Kreml.

«Putin rõhutas vajadust, et Kiievi võimuesindajad peataksid viivitamatult vägivalla ja verevalamise ning alustaksid koheselt otsekõnelusi riigi kaguosa regioonide esindajatega,» kirjutati Kremli teadaandes.

Kremli teatel algatas kõne Prantsusmaa pool.

Venemaa süüdistas varem päeval Ukraina relvajõude võitluses venemeelsete separatistidega sõja ajal tsiviilelanike kaitset käsitleva Genfi konventsiooni rikkumises.

Vene juurdluskomitee ütles avalduses, et Ukraina relvajõud, rahvuskaart ja marurahvuslik Paremsektor on põhjustanud tsiviilelanike hukkumist ja rikkunud sellega 1949. aasta Genfi konventsiooni, mis käsitleb tsiviilelanikkonna kaitset sõja ajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles